Wolter Koops – Certificering BREEAM-NL

alle gebouwen op het nieuwe logistieke centrum van Wolter Koops gaan voor BREEAM-certificaat Very Good.

Wolter Koops international transport & logistics is een internationaal dienstverlener in de branche van geconditioneerd transport & logistiek, met als werkgebied een groot deel van Europa. Ze verzorgen transport en de totale logistiek daaromheen van groupage, crossdocking,warehousing tot en met uitlevering op winkelniveau. En dit alles in een gesloten koelketen.

In Zeewolde verrijst een nieuw logistiek terrein van Wolter Koops, met daarop een groot crossdocking koel- vrieshuis, werkplaats en kantoor+paviljoen. Wolter Koops heeft er voor gekozen om alle panden te certificeren volgens de BREEAM-NL standaard. Het ambitieniveau ligt op Very Good. Voor het kantoor en werkplaats zijn inmiddels de certificaten VERY GOOD behaald.

aannemer is Slingerland bouw, als BREEAM-NL expert is W4Y betrokken. Adamasgroep zal als assessor alle gebouwen beoordelen.

 

Omvang:  
koel-/vrieshuis 14.000 m2 bvo | werkplaats 4.500 m2 bvo | kantoor 2.300 m2 bvo
Soort:  
Nieuwbouw
Functie:  
 crossdocking, onderhoud en kantoor
Fase:  
Realisatie
Periode:  
2014
Opdrachtgever:  
aannemingsbedrijf Slingerland bouw
 

Bron beelden: Bronsvoort Blaak architecten

Wolter Koops – Certificering BREEAM-NL Wolter Koops – Certificering BREEAM-NL Wolter Koops – Certificering BREEAM-NL

Referenties

Onlangs ontving Bieze Food Group het BREEAM-NL Outstanding-certificaat (5-sterren) voor de gerealiseerde uitbreiding van haar distributiecentrum. Het BREEAM certificaat wordt afgegeven voor gebouwen d ...
Een toekomstbestendig gebouw waarin duurzaamheid, vakmanschap en innovatie als rode draad zullen blijven gelden als fundament voor het bouwen, onderhouden en restaureren van leef- en werkomgevingen.
Van zichtbaarheid en innovatieve mogelijkheden tot co-creatie. Met de nieuwbouw van de fysieke en virtuele werkplek komen de 5 pijlers van Bolidt samen: ontwikkelen, productie, marketing, sales en app ...