TenneT Hoofdkantoor – BREEAM-NL certificering

Het BREEAM-NL certificeren van het Mariendaal Centre of Excellence (MCE)

Opdrachtgever: TenneT

TenneT is een nutsbedrijf en de eerste grensoverschrijdende elektriciteitstransporteur van Europa. Met 20.000 kilometer aan hoogspanningsverbindingen en 36 miljoen eindgebruikers in Nederland en Duitsland behoort TenneT tot de top 5 elektriciteitstransporteurs van Europa. De focus is gericht op de ontwikkeling van een Noordwest-Europese energiemarkt en op de integratie van duurzame energie. TenneT stelt haar transportnet op onpartijdige wijze beschikbaar voor elektriciteitstransporten en waarborgt de noodzakelijke balans tussen vraag en aanbod.

Tot op dit moment was TenneT gehuisvest in drie panden op Arnhems Buiten. Om de groei van de organisatie goed en efficiƫnt op te vangen koos TenneT voor de nieuwbouw MCE. Het MCE is door de BGB MCE bv (BGB) ontwikkeld. Bij de totstandkoming van het definitieve ontwerp had TenneT als huurder een toetsende rol. Het inbouwpakket wordt door TenneT zelf gerealiseerd. om dit naadloos te laten aansluiten op het casco kantoorpand zijn er diverse huurdersvoorzieningen doorgevoerd. In 2011 is het MCE verkocht aan de belegger Ping Proporties.

Voor TenneT is duurzaamheid van belang. Ondanks dat TenneT huurder is van het nieuwe gebouw, investeren ze zelf fors in duurzaamheid en laten dit bevestigen middels een BREEAM-NL certificering.
Adamasgroep draagt zorg voor het BREEAM-NL certificeren van het hoofdkantoor middels de rol van duurzaamheidsadviseur. (BREEAM-NL expert)
Het behaalde resultaat is een BREEAM-NL VERY GOOD.

 

Omvang:  
circa 34.000 m2 bvo
Soort:  
Nieuwbouw
Functie:  
Kantoor
Fase:  
Ontwerp/Realisatie
Periode:  
2011 - 2014
Opdrachtgever:  
TenneT
 

Certificering: BREEAM-NL ambitie: 3/4 sterren
expert: adamasgroep,
assessor: Jan Roersen, W4Y
Meer info MCE Tennet certificering zie onderstaande casestudy

TenneT Hoofdkantoor – BREEAM-NL certificering TenneT Hoofdkantoor – BREEAM-NL certificering TenneT Hoofdkantoor – BREEAM-NL certificering TenneT Hoofdkantoor – BREEAM-NL certificering

Referenties

Onlangs ontving Bieze Food Group het BREEAM-NL Outstanding-certificaat (5-sterren) voor de gerealiseerde uitbreiding van haar distributiecentrum. Het BREEAM certificaat wordt afgegeven voor gebouwen d ...
Een toekomstbestendig gebouw waarin duurzaamheid, vakmanschap en innovatie als rode draad zullen blijven gelden als fundament voor het bouwen, onderhouden en restaureren van leef- en werkomgevingen.
Van zichtbaarheid en innovatieve mogelijkheden tot co-creatie. Met de nieuwbouw van de fysieke en virtuele werkplek komen de 5 pijlers van Bolidt samen: ontwikkelen, productie, marketing, sales en app ...