Gemeente Bussum – Bredeschool

Procesmanagement, visievorming, programma van eisen en aanbestedingsadvies

Opdrachtgever: Gemeente Bussum
De wijk werd gekenmerkt door vergrijzing, maar ook een hoge mate van aantal leerlingen binnen Bussum. De gemeente zocht naar een oplossing om deze doelgroepen gezamenlijk te huisvesten en samenwerking binnen de wijk te bevorderen. Middels een brede school zijn beide doelgroepen voorzien van een functioneel gebouw. De school is een inspiratiebron waar verschillende instanties nauw samenwerken ter ontwikkeling van het kind, de ouder en de samenleving. De wijk heeft hierdoor een positieve boost gekregen.

De brede school de Zonnewijzer biedt huisvesting aan de volgende gebruikers: twee scholen: ‘De Zonnewijzer’ en ‘Michiel de Ruyter’, de Jeugd bibliotheek, Jeugdtheater, twee peuterspeelzalen, GGD (jeugdgezondheidszorg), kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en een sportzaal.

Adamasgroep heeft het proces begeleid en was verantwoordelijk voor de visievorming en het programma van eisen. Ook is de gemeente ondersteund met juridisch en fiscaal advies en de keuze van de aanbestedingsvorm.

 

Omvang:  
4.000 m2 bvo
Soort:  
Nieuwbouw
Functie:  
Onderwijs
Fase:  
Initiatief/Ontwerp
Periode:  
2006 - 2007
Opdrachtgever:  
Gemeente Bussum
 
Gemeente Bussum – Bredeschool Gemeente Bussum – Bredeschool

Referenties

EeStairs heeft een OUTSTANDING performance geleverd in haar benadering om op de bestaande fundamenten van een niet doorgegaan werk een architectonisch hoogstandje te realiseren wat ook aan de hoogste ...
fonQ realiseert een nieuw duurzaam DC te Utrecht en verdubbeld daarmee zijn capaciteit.
Het DC beslaat 25000 m2 en wordt onder BREEAM-NL gecertificeerd.
In Wroclaw (PL) wordt een van de grootste opslag en distributiecentra van europa gebouwd.