Daalimpex / Kloosterboer Velsen Noord

Koel-/vrieshuis Daalimpex te Velsen heeft succesvol de BREEAM-NL certificering afgerond en als eerste vrieshuis in Nederland het hoogst haalbare 5 sterren BREEAM label OUTSTANDING behaald.

Na het ‘Excellent’ ontwerp heeft Kloosterboer Daalimpex het ontwerp nog verder verbeterd en daarmee werd het ‘Outstanding’ certificaat ook haalbaar. Een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Kloosterboer.

Als marktleider in de opslag en distributie van temperatuur gecontroleerde producten, wil Kloosterboer bijdragen aan het realiseren van een duurzame wereld door initiatief te nemen in duurzame ontwikkelingen.

Met de BREEAM certificering van haar geconditioneerde opslag in Velsen, geeft Kloosterboer hier handen en voeten aan. Als eyecatcher is er een sky-box op de hoek van het vrieshuis gebouwd vanwaar over het noordzeekanaal gekeken kan worden. Kloosterboer gebruikt deze ruimte als vergadermogelijkheid voor de sector waar ondertussen al meerdere lezingen zijn gehouden waar duurzaamheid een prominente rol in neemt.  Met recht een eyecatcher in haar sector.

Kloosterboer heeft in navolging hiervan ook haar werk te Rotterdam gecertificeerd en is momentaan bezig om de vrieshuizen te Lelystad als de nieuwbouw op de Maasvlakte onder BREEAM te laten realiseren. Uiteraard wordt ook hier het hoogst haalbare BREEAM label nagestreefd.

De adamasgroep is bij de werken te Lelystad en Rotterdam weer betrokken als BREEAM expert.

 
 

Omvang:  
circa 150.000m³ / 13.000m²
Soort:  
nieuwbouw
Fase:  
ontwikkeling en realisatie
Periode:  
2014-2017
Opdrachtgever:  
Daalimpex Velsen (Koosterboer Groep)
 

architect: EversPartners

expert: adamasgroep

aannemer: Bouwbedrijf Zevenberg

assessor: Jan Roersen, W4Y

Daalimpex / Kloosterboer Velsen Noord Daalimpex / Kloosterboer Velsen Noord Daalimpex / Kloosterboer Velsen Noord Daalimpex / Kloosterboer Velsen Noord

Referenties

EeStairs heeft een OUTSTANDING performance geleverd in haar benadering om op de bestaande fundamenten van een niet doorgegaan werk een architectonisch hoogstandje te realiseren wat ook aan de hoogste ...
fonQ realiseert een nieuw duurzaam DC te Utrecht en verdubbeld daarmee zijn capaciteit.
Het DC beslaat 25000 m2 en wordt onder BREEAM-NL gecertificeerd.
In Wroclaw (PL) wordt een van de grootste opslag en distributiecentra van europa gebouwd.