Even voorstellen… Tristan Nieuwenhuis

Wie is Tristan?
Geboren in Doetinchem en een oneindige drang om in mijn kinder- (en tiener-) jaren met Lego te spelen. Dierenarts wilde ik worden. Maar na het besef dat er ook een vervelende kant zat aan het vak, maakte ik de logische keuze (met een knipoog naar de Lego) om bouwkunde te gaan studeren aan de HAN in Arnhem. Ik heb het voorrecht gehad om samen met mijn ouders en broertje een groot deel van de wereld te zien en heb hierdoor een grote voorliefde gekregen voor reizen. Naast reizen heb ik veel passie voor eten en koken, wat nog altijd met veel liefde gevoed wordt door mijn vader. Verder ben ik groot liefhebber van fitness en gamen met mijn broertje en vrienden.

De wekker gaat! Hoe start jij je ochtend op?
Mijn wekker gaat om kwart voor zeven, waarna ik mij aankleed en op de badkamer mijn haar en persoonlijke verzorging doe. Ik ontbijt elke ochtend met een bakje yoghurt, waarna ik in de auto stap op weg naar Arnhem. In de auto zet ik lekker mijn eigen muziek op waarmee ik mijn dag goed begin.

Hoe ziet een “doorsnee” werkdag er voor jou uit?
Zodra ik op kantoor aankom is natuurlijk de eerste taak het verzorgen van koffie! Als onze commissioning manager Chris niet op kantoor is, ben ik vaak de eerste en dan wordt het zeer gewaardeerd als er een grote pot koffie gezet wordt. Op kantoor is het een combinatie van hard werken, overleggen, over niet werk-gerelateerde dingen praten met de collega’s, samen met Thomas bekend raken met de werkwijze van BREEAM en natuurlijk pingpongen in de pauze.

Adamasgroep, vertel?
Ik ben samen met een student bedrijfskunde afgestudeerd op een onderzoek naar het leasen van installatietechniek binnen de woningbouw. Voor mijn afstudeeropdracht heb ik bij hetzelfde bedrijf stage gelopen, waar ik mij bezig heb gehouden met projectontwikkeling. Duurzaamheid en circulariteit binnen de projectontwikkeling blijft een hoofdpijndossier gezien het als ‘duur’ wordt omschreven.

Na het succesvol afronden van mijn opleiding ben ik bezig geweest met het verbouwen van mijn appartement. Het combineren van verbouwen en op zoek gaan naar werk bleek een lastige taak. Na de keuze om eerst het appartement af te maken, werd de corona pandemie een feit in Nederland. Via internet stond Adamasgroep strak bovenaan met een vacature, toen ik zocht op werken in duurzaamheid in de bouw. Na eerder de vacature doorgestuurd te hebben gekregen via een recruiter en het toen vrij snel aan de kant te hebben gegooid, heb ik met een meer open blik later toch gereageerd. Tot mijn grote genoegen kwam het enthousiasme van beide kanten.

Wat kunnen we van jou als Adamas’er verwachten?
Binnen de opleiding bouwkunde aan de HAN is duurzaamheid niet weg te denken. Tijdens mijn studie ben ik nog een stap verder gegaan door de minor circulaire economie te volgen. Het combineren van duurzaamheid en circulariteit binnen de bouw, is een enorme uitdaging waar ik sinds mijn minor met veel plezier mee bezig ben. Ik ben leergierig, flexibel, meedenkend en ik zie altijd het positieve in een situatie. Niets is onmogelijk, veel is simpelweg lastig.

Hoe omschrijf jij jouw rol?
Thomas en ik zijn aangenomen met als voornaamste doel om de projectleiders te ontlasten. Dit houdt in dat we van project naar project springen, om werk over te nemen en te zorgen dat de klant tevreden is. Daarnaast ben ik het eerste aanspreekpunt en kartrekker voor ons project in Zeewolde, wat ik erg leuk vind om te doen. Verder ben ik samen met Thomas verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een online tool waarmee wij onze werkzaamheden sneller, makkelijker en efficiënter kunnen gaan uitvoeren.

Wat heb je met gezondheid, circulariteit en duurzaamheid?
Ik ben van nature een persoon die makkelijk lang stil kan zitten achter mijn pc. Gezondheid is belangrijk in mijn leven en om mijn mentale gezondheid op peil te houden. Door middel van fitness kan ik mijn gedachten ordenen en rust bewaren, het positieve fysieke effect is een leuke bijzaak!

Duurzaamheid is niet meer weg te denken door mijn opleiding. Het is een steeds belangrijker onderwerp waar gelukkig steeds meer mensen mee in aanraking komen. Mijn grotere interesse ligt bij circulariteit. De complexe, lastig te doorgronden, stof waar eigenlijk alleen nog maar onbewandelde paden zijn, bieden voor mij een goede uitdaging. In de wijze woorden van mijn afstudeerbegeleider: “We moeten oude conventies loslaten en nieuwe paden bewandelen.”

Hoe ziet de toekomst eruit? 
Voordat ik ben begonnen met werken had ik het plan om de master circulaire economie te gaan volgen en daarnaast 1 of 2 dagen te werken. Mocht er ruimte zijn geweest om te blijven werken bij mijn afstudeerbedrijf dan had dit gekund. Maar in februari fulltime starten bij een bedrijf en in september terug gaan naar 2 werkdagen bleek erg lastig. Tijdens de master wordt er na 4 weken een praktijkopdracht aan je toegewezen, waar je de rest van de opleiding mee bezig bent. Dit uitvoeren via Microsoft Teams sprak mij totaal niet aan, dus heb ik de keuze gemaakt om dit een jaar uit te stellen.

Welk project zou je in de toekomst graag nog eens willen begeleiden?
Op dit moment werk ik met veel plezier aan ons project in Zeewolde. Aangezien ik bezig ben met mijn eerste paar projecten is alles nog leuk en nieuw. Graag zou ik een project begeleiden waar elke partij ‘above and beyond’ gaat om een gebouw neer te zetten waar de gebruiker centraal staat.

Daarnaast zou ik erg graag bezig gaan met het certificeren van woningen en gebieden. Een woningbouwproject certificeren waar zowel de woningen als de omgeving voldoen aan duurzaamheids-, gezondheids- en circulariteitseisen zou een mooie stap zijn naar een betere toekomst. Gezien het certificeren van woningen nog erg duur en niet geoptimaliseerd is, ligt deze droom verder in de toekomst.

Maar naast je werk doe je vast ook nog wel andere dingen, toch?
Ik heb naast mijn werk steeds minder tijd over! Ik vul mijn vrije tijd in met sporten, gamen, met vrienden afspreken (al wordt dat steeds minder) en leuke dingen doen met mijn vriendin. Daarnaast ga ik vaak om het weekend naar mijn ouders, omdat dat altijd erg leuk is en ze drie zeer leuke katten hebben.

En last but not least: het leven bestaat niet alleen uit werken. Wat zou je samen met je team nog eens willen doen?
Binnen Adamasgroep is een activiteitencommmissie die zeer leuke en goede uitjes organiseert. Zo viel pitch en putt bij iedereen zeer goed in de smaak. Ik zou graag een dag gaan airsoften of paintballen met het hele team. Juist omdat het een zeer actieve dag zou zijn, waarbij je elkaar op een heel andere manier leert kennen.

Wil je persoonlijk kennismaken met Tristan? Stuur dan een e-mail naar tristan.nieuwenhuis@adamasgroep.nl. 

Referenties

Een toekomstbestendig gebouw waarin duurzaamheid, vakmanschap en innovatie als rode draad zullen blijven gelden als fundament voor het bouwen, onderhouden en restaureren van leef- en werkomgevingen.
Van zichtbaarheid en innovatieve mogelijkheden tot co-creatie. Met de nieuwbouw van de fysieke en virtuele werkplek komen de 5 pijlers van Bolidt samen: ontwikkelen, productie, marketing, sales en app ...
Met innovatieve bouwmethodes en milieubesparend bouwen is het pand klaar voor de toekomst!