Even voorstellen… Martin Springer

Wie ben je?
Martin Springer (40), getrouwd, vader van twee kinderen. Al ruim 12,5 jaar werkzaam bij Adamasgroep.

De wekker gaat! Hoe start jij je ochtend op?
Ik ben niet een vroege vogel, zeker nu in de coronatijd heb ik dat half uur reistijd bij mijn slaaptijd aangeplakt.
Na het aankleden ontbijten we meestal met z’n allen, na een rondje lopen door de wijk een kop koffie en dan kan de dag beginnen.
Opstarten van de laptop of het maken van een huiswerkplanning met de kinderen.

Hoe ziet een “doorsnee” werkdag er voor jou uit?
In deze tijd is er niet echt een “doorsnee” dag, maar meestal werk ik tot ca 18:00. Ik ben niet iemand die ’s avonds doorwerkt en houd werk en privé graag gescheiden. Dus op dagen dat ik niet werk (donderdag), is het niet gebruikelijk dat ik m’n laptop pak of de telefoon opneem. En ik moet zeggen dat mij dat goed bevalt.
Op werkdagen bel ik regelmatig met collega’s (via Teams) of als we op kantoor zijn, ’s middags lekker een potje tafeltennis of tafelvoetbal hoort er wel bij.
Verder houd ik ervan om mijn ‘assessor dagen’ die ik plan om een project na te kijken af te wisselen met andere dagen. Zodat de ‘drukke’ en ‘concentratie’ dagen elkaar wat afwisselen.

Adamasgroep, vertel?
Adamasgroep is een leuke dynamische werkgever, altijd voldoende uitdaging en nieuwe mogelijkheden. Genoeg kansen om als je iets nieuws wilt leren of wilt oppakken. Wel moet je hier zelf initiatief in nemen, er zijn geen gebaande paden. Daarnaast zijn we continue in gesprek om samen te kijken hoe het beter kan. Voorheen zaten we vooral in maatschappelijk vastgoed, maar sinds een aantal jaren vooral bezig met duurzaamheid en meer in de food en logistiek.

Wat kunnen we van jou als Adamas’er verwachten?
Een meedenkende teamspeler met een kritische blik. Waarbij de vraag telkens is waarom doen we dit? En, welke impact hebben verschillende keuzes op het proces en eindresultaat.

Hoe omschrijf jij jouw rol?
De expert die het team voed met eisen en vragen zodat we de duurzaamheidseisen die een certificering stelt behalen. Tevens heb ik de rol van controleur die nagaat of bewijslast wel voldoet en of er wel aangetoond wordt wat er gezegd wordt. Intern en extern ben ik breed geïnteresseerd en ben meer een leraar dan een manager.

Wat heb je met gezondheid, circulariteit en duurzaamheid?
Ik geloof dat we rentmeesters zijn van de wereld waarin we leven. Dus moeten we hier verantwoord mee omgaan. De gebouwen die we maken en energie, materialen en menskracht die we daarvoor gebruiken moeten we verantwoord gebruiken (duurzaam). Daarnaast vind ik dat we gebouwen over het algemeen te veel met techniek inrichten, terwijl we de mensfactor vaak vergeten, de invloed van daglicht, geluid en natuur op comfort en welbevinden van de mens wordt (bijna) niet onderzocht of aandacht aan besteed. Ik hoop daar een kleine bijdrage aan te leveren met het werk wat we doen.

Hoe ziet de toekomst eruit?
Op wereldschaal ben ik niet erg positief over de toekomst, ik vraag me af of we als mens niet teveel bezig zijn met onszelf, waardoor anderen en ook deze wereld als geheel er gigantisch onder lijdt. Maar daarnaast heb ik wel hoop voor de toekomst, die haal vooral uit mijn christelijk geloof. Ik denk dat mensen echt veranderd kunnen worden.

Welk project zou je in de toekomst graag nog eens willen begeleiden?
Een project waarbij verschillende type gebruikers en functies samenkomen, bijvoorbeeld een station.

Maar naast je werk doe je vast ook nog wel andere dingen, toch?
Zeker, ik speel in een orkest (saxofoon), ben actief lid van een kerk en brouw met regelmaat een biertje met mijn buurman.

En last but not least: het leven bestaat niet alleen uit werken. Wat zou je samen met je team nog eens willen doen?
Een wedstrijd handboog schieten lijkt me wel leuk. Of een escaperoom, eens kijken welke rol iedereen neemt. Erg interessant en leuk om puzzels op te lossen.

Referenties

Onlangs ontving Bieze Food Group het BREEAM-NL Outstanding-certificaat (5-sterren) voor de gerealiseerde uitbreiding van haar distributiecentrum. Het BREEAM certificaat wordt afgegeven voor gebouwen d ...
Een toekomstbestendig gebouw waarin duurzaamheid, vakmanschap en innovatie als rode draad zullen blijven gelden als fundament voor het bouwen, onderhouden en restaureren van leef- en werkomgevingen.
Van zichtbaarheid en innovatieve mogelijkheden tot co-creatie. Met de nieuwbouw van de fysieke en virtuele werkplek komen de 5 pijlers van Bolidt samen: ontwikkelen, productie, marketing, sales en app ...