Even voorstellen… Chris van Veldhuizen

Wie ben je?
Mijn naam is Chris van Veldhuizen, 42 jaar oud, en geboren en getogen in de mooie omgeving van het landelijke De Betuwe. Ik woon nu zelf in Ochten, midden in het ‘fruit en bomenland’. Ik ben opgeleid als Werktuigbouwkundig Energietechnicus en zo in de installaties en de klimaattechniek gerold. Dit is iets wat ik al heel mijn carrière doe. Sinds 2018 werk ik voor Adamasgroep na 10 jaar bij Daikin te hebben gewerkt als Consultant (soort Adviseur). Zo heb ik Adamas ook leren kennen, tijdens een kennissessie.

Ik ben gelukkig getrouwd en heb 2 kinderen van 2 en 4 jaar oud. We wonen sinds kort op een nieuw adres in een mooi huis in de oude stad van Ochten.

De wekker gaat! Hoe start jij je ochtend op?
Heel vroeg om 05:30 start meestal mijn dag. Ik neem de tijd om rustig wakker te worden met een bakje koffie of twee. Meestal is één van mijn kids dan al wakker, we eten dan samen een broodje (dus maakt papa ontbijt), terwijl ik even bijkom en de kid(s) mij de oren van het hoofd klets(en)t.

Daarna lekker douchen (meestal ook met kid) en dan de spullen pakken voor de werkdag. Ik begin graag vroeg, want dan kan ik de avond aan mijn gezin besteden. Ook mijn afspraken doe ik veel in de ochtend, lekker buiten de file rijden en tijdig klaar zijn om nog te kunnen vlammen die dag.

Hoe ziet een “doorsnee” werkdag er voor jou uit?
Die heb ik niet. Mijn job is zeer veelzijdig. Dus naast een rondje e-mails en vragen beantwoorden is elke dag anders. Soms maak ik Dynamische Simulaties van projecten, dan weer EPC’s. Soms moet ik metingen uitvoeren en andere keren overleggen we samen over vragen over installaties. Meestal probeer ik vooral commissioning te doen. Dan controleer ik de installaties op het gebied van kwaliteit en prestatie. Hiervoor werken we samen met veel partijen, die ik begeleid in dat proces. Soms treed ik op als projectleider, de andere keer ben ik weer bezig met een nieuwe klus binnen te halen. Alles bij elkaar doe ik wat nodig is om zo goed mogelijk de collega’s te helpen, de projecten vlot te houden en de commissioning afdeling te doen groeien.

Adamasgroep, vertel?
Zoals verteld gaf ik een kennissessie bij Adamasgroep over BREEAM en praktische invulling met warmtepomptechniek. Zodoende, toen ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging, kwam ik een vacature tegen. Na een korte intro en een paar goede gesprekken met Olaf, kwamen we er samen uit. Adamas is voor mij een partij van mogelijkheden, met een duurzaam karakter en veel kennis van zaken. Ook zocht ik een uitdaging om weer lekker te kunnen groeien. Nou dat is gelukt hoor. In de tussentijd merk ik dat we hard aan de weg timmeren. Een groeiend bedrijf met karakter, nou daar kunnen we wel wat mee.

Wat kunnen we van jou als Adamas’er verwachten?
De toevoeging van installaties bij de expertise van Adamas. Uiteraard hulp bij projecten en complexe vraagstukken, maar ook een luisterend oor als er iets is. Ik houd ervan te bouwen in de club en zie de teamprestatie sterkers als de persoonlijke. Samenwerking en efficiëntie staan bij mij hoog in het vaandel. Persoonlijk wil ik vooral eerlijk zijn, in mijn omgang maar ook in het advies. Ik ga voor de lange termijn relatie.

Hoe omschrijf jij jouw rol?
Mijn rol is het op de kaart zetten van de Commissioning afdeling en het opbouwen hiervan. Die invulling is mijn prioriteit. In deze jaren is dit uitgegroeid naar specialistisch werk voor diverse credits. Ik zie mijn rol als spil, niet als netwerk maar met kennis en kunde van installaties. En dit gestaafd met praktische kennis over hoe zaken werken.

Wat heb je met gezondheid, circulariteit en duurzaamheid?
Alles. De bouw aan de toekomst voor onze kinderen, een betere wereld (oh ja echt wel) én de bijdrage in onze kennisbank voor duurzaamheid, maar vooral gezondheid. De impact van installaties is groot op ons comfort en welbehagen. En met de juiste keuzes kan ieder beschikken over minimaal klimaatklasse A. Mijn visie is optimalisatie, upgrading maar vooral aantoonbare verbetering van je leefomgeving.

Hoe ziet de toekomst eruit?
Huisje, boompje en beestje is geregeld, dus nu werken we voor ons leven. Het genieten van elke dag, van de mensen om je heen en de uitdagingen die gepresenteerd worden. De persoonlijke groei van ons als persoon en in kennis en kunde. Maar ook is de toekomst groen! Alles begint nu eindelijk te draaien hiervoor en het is een voorrecht hieraan mee te kunnen bouwen op onze eigen manier.

Welk project zou je in de toekomst graag nog eens willen begeleiden?
Projecten in de zorg en onderwijs hebben mijn speciale aandacht. De verbeteringen hier zijn hoognodig en hebben veel impact. Ook projectrenovaties en monumentaal in de gebouwen, leveren leuke uitdagingen op. En van elke uitdaging leren we weer.

Maar naast je werk doe je vast ook nog wel andere dingen, toch?
Ja hoor, de kinderen vermaken. Er is niet veel ruimte voor nog meer. Ik sport graag, dus nu alleen nog wat fitness. Als de kids ouder zijn kan ik weer vaker hiermee bezig zijn. Verder houd ik van een goed boek (Fantasy en Sci-Fi) en houd van een leuk spelletje, zowel op de PS4 als met een bord en papier. Vooral met vrienden erg leuk. Een grote hobby van mij zijn Martial Arts en alles wat daarmee samen gaat.

Ook houd ik van een glaasje wijn op zijn tijd en lekker uit eten met mijn vrouw (soms ook met de kinderen). En wat sommige al wisten, houd ik ook van de Happy Hardcore, Serieuze Hardcore en Hardtrance. Mijn auto heeft gelukkig een goede geluidsinstallatie.

En last but not least: het leven bestaat niet alleen uit werken. Wat zou je samen met je team nog eens willen doen?
Ik vind een gezellig avond uit eten erg leuk en lekker natuurlijk. Daar is nooit iets mis mee (alleen geen sushi restaurant graag, daar trek ik de grens).

Wil je persoonlijk kennismaken met Chris? Stuur dan een e-mail naar chris.vanveldhuizen@adamasgroep.nl. 

Referenties

Onlangs ontving Bieze Food Group het BREEAM-NL Outstanding-certificaat (5-sterren) voor de gerealiseerde uitbreiding van haar distributiecentrum. Het BREEAM certificaat wordt afgegeven voor gebouwen d ...
Een toekomstbestendig gebouw waarin duurzaamheid, vakmanschap en innovatie als rode draad zullen blijven gelden als fundament voor het bouwen, onderhouden en restaureren van leef- en werkomgevingen.
Van zichtbaarheid en innovatieve mogelijkheden tot co-creatie. Met de nieuwbouw van de fysieke en virtuele werkplek komen de 5 pijlers van Bolidt samen: ontwikkelen, productie, marketing, sales en app ...